Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

В СБУ викликають Садового і близько 10 осіб за сепаратистські карти у Львові

Сьогодні, 4 грудня, міського голову Львова Андрія Садового запросили до Управління Служби безпеки України у Львівській області щодо безпекового форуму на якому демонстрували карту України на якій окремі райони Донецької та Луганської областей були позначені як «республіки». Про це в коментарі Гал-інфо повідомив речник обласного управління СБУ Олег Александров.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Він сказав: «Міського голову Львова Андрія Садового запросили прийти до нас поспілкуватися в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 ч.1 ККУ з приводу події, яка сталися на Львівському безпековому форумі. Позиція наша така, що будь-яка особа, не залежно від посади, яку вона займає, якщо вона володіє інформацією корисною для розслідування має прийти і повідомити цю інформацію слідству. Це її громадянський обов’язок. Це повинно відбуватися без піару. Тут немає місця політиці».

За словами речника СБУ, служба безпеки має встановити з якою метою учасникам форум демонстрували на екрані карту України з позначеннями так званих «народних республік «лнр» та «днр».

«Ми маємо встановити з якою метою це зробили і хто скомпрометував сам форму і тих поважних людей, які брали у ньому участь», - заявив Олег Александров.

Він зазначив, що управління розслідує цю справу у рамках кримінального провадження за фактом події, яка сталася.

«Трансляцію цієї карти може бути розцінено як розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж територій, або державного кордону на порушення порядку,  встановленого Конституцією України», - пояснив Олег Александров.

Він також додав, що для з’ясування обставин запросили близько десяти людей.

Додамо, що у ч.1 ст.110 йдеться: «Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій».

Нагадаємо, що минулого тижня на безпековому форумі у львівському Центрі митрополита Андрея Шептицького, продемонстрували карту Україну на якій були позначені невизнані, самопроголошені сепаратистами «республіки». З цього приводу обурився голова Львівської ОДА Олег Синютка, який був присутній на форумі. Він назвав це елементом гібридної війни і повідомив, що з цього приводу звернеться в СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ