Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В студенти Львівського медуніверситету посвятили 1000 вступників

Сьогодні, 31 серпня, понад 1 000 першокурсників Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького посвятили у студенти, – повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

З цієї нагоди відбулось урочисте засідання Вченої ради університету.

Вступним словом урочистості відкрив ректор медичного університету, заслужений працівник ВШ України, лауреат державної премії України, академік АН ВО України Борис Зіменковський, який у своєму привітанні закликав майбутніх медиків формувати нове обличчя медицини та досягати досконалості у вибраній професії.

З вітальним словом до першокурсників та професорсько-викладацького складу університету звернувся голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк. Він, зокрема, сказав: «Ви вступили до одного з найпрестижніших вузів України, в якому викладає  медична еліта нашої держави. Бажаю ніколи не розчаровуватися у виборі своєї професії. Впевнений, що медична галузь, пройшовши всі реформи, залишиться тією ланкою, якій найбільше довіряють люди».

З привітанням від імені Міністра охорони здоров’я України О. Аніщенка виступив директор Департаменту кадрової політики, освіти, науки та запобігання корупції МОЗ України Володимир Вороненко. У вітанні прозвучали слова про те, що: «Початок нового навчального року відбувається в особливий для країни час, коли Президентом України В.Ф.Януковичем, Парламентом та Урядом країни визначений стратегічний шлях реформування вітчизняної охорони здоров'я та поставлені нові відповідальні завдання щодо забезпечення якісної i доступної для населення медичної допомоги».

Першокурсників, професорсько-викладацький склад та всіх присутніх благословив настоятель Архікатедрального собору Святого Юра митрофорний протоієрей отець Роман Кравчик.

Участь у Вченій раді брали Василь Косів – заступник Львівського міського голови, Сергій Федоренко – начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА, депутат Львівської обласної ради, Юрій Білий – голова профспілки медпрацівників області.

Святковий захід завершився промовою «Урочистої обіцянки студента».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ