Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: В Тернополі планують назвати одну із вулиць іменем генерала УНР
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Тернополі планують назвати одну із вулиць іменем генерала УНР

З такою пропозицією до міського голови звертається депутат Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» Володимир Стаюра. Вулиця, за його зверненням, має носити ім’я Євгена Мєшковського

– Зважаючи на численні прохання громадян міста Тернополя прошу підтримати звернення про присвоєння назви одній з вулиць міста ім’я Героя України, полковника Євгена Мєшковського, який брав участь у боях за Проскурів та Чорний Острів. За проявлену хоробрість та патріотизм Симон Петлюра присвоїв йому посмертно звання генерала – хорунжного. В боях за незалежність України полковник Євген Мєшковський був поранений в ногу, декілька днів пролежав у лікарні, однак лікарям не вдалося його врятувати, – йдеться у зверненні Володимира Стаюри.

У своїх спогадах дружина Мєшковського писала про останній бій чоловіка: «Залишивши при потязі підполковника Чаганівського, полковник Мєшковський із гвинтівкою в руках на чолі своєї лави став наступати на головні ворожі сили. Сильним вогнем із гвинтівок примусив більшовицьку кінноту відступити, переслідував їх, аж поки не впав, поранений у стегно і руку».

Зараз Герой спочиває на Микулинецькому кладовищі міста Тернополя.

За Збручем

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ