Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В центрі Одеси вандали пошкодили скульптуру Лаокоона

В історичному центрі Одеси вандали пошкодили скульптуру античного героя Лаокоона, яка розташована біля Археологічного музею, - Еспресо.

Зокрема, зловмисники відбили в однієї із статуй скульптурної композиції кисть руки, в іншої — пальці.

За словами начальника управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міської ради Андрія Шелюгіна, не виключено, що статую могли пошкодити люди, які побажали сфотографуватися біля неї. Він висловив жаль з приводу того, що сталося, зазначивши, що копія знаменитої скульптури виготовлена із карраського мармуру, який є одним з найцінніших сортів.

Шелюгін підкреслив, що втрачені елементи скульптурної композиції виготовлять і відновлять, коли дозволять погодні умови. Крім того, розглядається питання про огородження композиції, яка захистить скульптуру від повторних актів вандалізму.

"Ми постараємося обмежити доступ до цього пам'ятника. Плануємо організувати оглядовий майданчик, з якого туристи зможуть ознайомитися зі скульптурою і сфотографуватися на її фоні", - сказав Шелюгін.

"Лаокоон" - мармурова скульптура, встановлена в Одесі перед будівлею археологічного музею в 1870-х роках. Виготовлена на замовлення міського голови Одеси Григорія Маразлі для прикраси його дачі, яка розташовувалася в кінці Французького бульвару. Після жовтневого перевороту 1917 року скульптурна група була націоналізована і шість разів перевозилася з місця на місце.

У 1969 році було прийнято рішення перемістити скульптуру до Археологічному музею. Статую демонтували, але лише в 1971 році вона з'явилася на новому місці, де і знаходиться донині.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ