Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Туреччині звільнили більше 7 тисяч чиновників

У Туреччині перед річницею спроби держперевороту звільнили понад 7 тисяч державних службовців та правоохоронців, - Громадське.

Новий декрет був оприлюднений в п'ятницю 14 липня, напередодні річниці спроби держперевороту в країні.

В опублікованому списку звільнених  — 2303 поліцейських, 546 військовослужбовців, 302 університетських викладача і більше 3 тисяч співробітників різних міністерств, включаючи МВС, МЗС, Мін'юст, мінохоронздоров'я і міносвіти.

Всього своїх посад позбулися 7348 чиновників.

Нагадаємо, у Туреччині в ніч на 16 липня 2016 року була здійснена спроба військового перевороту. Вже дві людини отримали довічне ув'язнення за участь у цій спробі.

В організації спроби державного перевороту 15 липня 2016 року Анкара звинувачує проповідника Фетхуллаха Гюлена, який перебуває в США.

Прокуратура вимагає засудити до Гюлена 2923 років в'язниці і до судового штрафу, еквівалентного 2,2 мільйонів днів тюремного ув'язнення.

Гюлен свою провину заперечує і каже, що непричетний до спроби перевороту. Влада Туреччини вимагає від США видати їм проповідника.

Усього після спроби державного перевороту в Туреччині були заарештовані близько 32 тисяч осіб, звільнені або відсторонені від роботи близько 100 тисяч держслужбовців.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ