Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні 38% учнів навчають російської мови, - блогер

В Україні 38% учнів навчають російської мови. Три чверті з них навчають російської в україномовних школах. Про це на своїй Facebook сторінці написав блогер Станіслав Свідлов.

"Після розповідей Лариса Ніцой (Larysa Nitsoi) про боротьбу проти нав'язування російської мови в україномовних школах. Вирішив дізнатися власне скільки учнів в Україні вивчає російську. Для цього надіслав запит в МОН. На жаль в них ще немає даних за 2016-2017 навчальний рік, так що я проаналізував тільки чотири останні роки, два до окупації і два після", - зазначив Станіслав.

Загалом після окупації частка учнів з російською мовою навчання зменшилась з 17% до 9,5%. Це відбулося у зв'язку з ти що в Криму, донецькій та луганській областях навчалося 63% від усіх учнів з російською мовою навчання. Тоді як зараз донецькій та луганській областях навчається 11,4% від усіх учнів з російською мовою навчання.

Учні які навчаються іншими мовами складають лише 1%.

Щодо вивчення мов, то на першому місці йде англійська, її вивчають 94% учнів. На другому російська, її вивчають 37,68% учнів. На третьому німецька 17%.

Раніше відсоток російської мови був більший, і складав майже 50%. Що цікаво більшість учнів які вивчають російську вчаться в укаїнськомовних школах і складають 75% від всіх учнів які її вивчають. Якщо не враховувати російськомовні школи, то третина всіх учнів вивчає російську. В абсолютних цифрах це більше мільйона учнів. Тоді як в російськомовних школах вчиться трохи більше 350 тисяч. 

Найбільше російську мову вивчають в Донецькій області 93% учнів. Найменше в Івано-Франківській 0,95%.

І як наслідок цих даних та розповідей Лариса Ніцой (Larysa Nitsoi), виникає питання. Чи цей мільйон учнів вивчає російську за бажанням батьків чи через нав'язування шкільної адміністрації?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ