Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні люди з опіками зможуть безкоштовно одержати дороговартісну «штучну шкіру»

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/5
Професор Гарвардської медичної школи з Бостона, ініціатор і керівник українсько-американського соціального проекту «Проти опіків» Геннадій Фузайлов передав Україні благодійну допомогу у вигляді «штучної шкіри» компанії Integra на суму 1,6 млн доларів. Це біологічне синтетичне покриття використовують при пересадці шкіри внаслідок одержання опіків.

Про це сьогодні, 19 грудня, під час прес-конференції розповів сам Геннадій Фузайлов, вийшовши на онлайн-зв'язок з львівськими журналістами та представниками громадськості.

За його словами, передана Україні гуманітарна допомога є дуже дороговартісною, а тому за її належним використанням будуть пильно спостерігати.  

«Дякуючи великим зусиллям, мені вдалось отримати синтетичну шкіру для України. Компанія Integra спільно з організацією Children’s burn foundation допомогли мені в цьому. Цю допомогу, а її є дуже багато, я хочу передати в користування всій Україні. Мета сьогоднішньої прес-конференції – сповістити і українських пацієнтів, і лікарів про те, що цей продукт вже доступний і є абсолютно безкоштовним. До слова, «штучна шкіра» Integra є дуже дорогою – в США маленький шматок розміром 10х15 см коштує від 8 до 12 тисяч доларів», - розповів американський медик.

Разом з тим, професор Фузайлов наголосив, що українські хірурги не мають достатнього досвіду для проведення операцій з використанням препарату Integra, оскільки він є дуже дорогим для пацієнтів. У зв’язку з цим, фахівець з Бостона готовий надавати медикам необхідні консультації і навіть проводити майстер-класи. За його словами, в опікових центрах країни працює декілька лікарів, які могли б впоратись з подібними операціями, однак конкретних прізвищ Фузайлов не назвав. Він також додав, що зараз триває розробка механізму правильного використання «штучної шкіри» Integra українськими фахівцями.

Окрім цього, професор з Бостона наголосив, що скористатись цією гуманітарною допомогою зможе кожен, хто отримає від лікаря відповідне скерування для проходження такої операції, а також заповнить і надасть всі необхідні документи. Так, уся кількість препарату буде безкоштовно надана у медичні заклади України для використання під сувору звітність, з обов'язковим зазначенням паспортних даних пацієнта, контактного телефону та фото ураженої ділянки до та після накладання штучної шкіри. Термін дії препарату, який Україна вже одержала, становить два роки. Впродовж цього часу ним повноцінно зможе скористатись близько 300 пацієнтів. Така допомога буде необхідною, перш за все, дітям та дорослим, які сильно постраждали від опіків. Йдеться, зокрема, і про військових, які одержали опікові поранення під час несення служби на сході України.

Як вберегти дітей від опіків тіла, – поради лікарів

Як зазначив присутній на прес-конференції начальник хірургічного відділення військово-медичного клінічного центру західного регіону Міноборони України Віктор Ловга, поки що в області немає жодного військового, який скористався такою допомогою, оскільки схожі операції не є першочерговими. За його словами, препарат Integra використовують на пізніших стадіях лікування та реабілітації після опікової хвороби, зокрема і в пластичній хірургії.

«На сьогодні наш військово-медичний центр не має досвіду застосування препарату Integra. В нас його ніколи не було, ми використовували інші пов’язки, які доступні в наших умовах. Часто ми використовуємо шкіру свиней для тимчасового закриття дефектів. Вона виготовляється в Тернополі і досить широко застосовується для опікових ран», - зазначив Віктор Ловга.

Його слова частково підтвердила відповідальна за роботу з медіа українсько-американського соціального проекту «Проти опіків» Ксенія Клим, яка зазначила, що досі до координаторів проекту з відповідними проханнями ніхто не звертався. На її думку, це пов’язано із тим, що пацієнти не є добре поінформованими щодо можливості абсолютно безкоштовно скористатись таким дорогим препаратом.

Як підсумував Геннадій Фузайлов, міжнародна практика показує, що «штучну шкіру» найкраще використовувати під час реконструктивних операцій для пацієнтів із гострою формою опікової хвороби. У зв’язку з цим, він планує проводити персональні консультації із кожним майбутнім пацієнтом, аби спільно з іншими бостонськими медиками впевнитись, що цій людині препарат дійсно допоможе.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2017 року фахівці бостонської дитячої лікарні Shriners Hospitals for Children на чолі з доктором Геннадієм Фузайловим проводили в одній з клінік Львова безкоштовні пластичні операції для дітей з опіковою хворобою. Детальніше про результати їхнього візиту читайте ТУТ

У Львові американські лікарі проводять пластичні операції дітям з опіками тіла

Додамо, з питань розподілу препарату Integra можна звертатись безпосередньо до керівника проекту Геннадія Фузайлова (Facebook-сторінка: Gennadiy Fuzaylov), або ж до його координатора Мирослави Децик (тел. 0673145221, e-mail [email protected]).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ