Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні мають бути впроваджені Директиви ЄС щодо видачі посвідчень водія

До листопада 2017 року в Україні мають бути впроваджені положення Директиви ЄС щодо видачі національних посвідчень водія, - Урядовий портал.

Документом затверджено технічний опис європейського зразка посвідчення водія, розміщення у ньому мікрочипа, встановлено вимоги до підготовки претендентів на його отримання, умови видачі (вікові та кваліфікаційні) та їх періодичної заміни. Про імплементацію положень Директиви в Україні в ефірі «Громадського радіо» розповіла заступник Міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва.

«Рекомендації ЄС дуже чітко пишуть про те, що водійське посвідчення повинно бути єдиного типу, щоб у нас існувала єдина транспортна політика, щоб ми у неї вписувалися як держава, як громадяни», – зазначила Анастасія Дєєва.

Для водіїв транспортних засобів категорій «C» і «D» в Європі існує практика проходження медичного огляду кожні п'ять років.

«Психофізіологічний стан людини постійно змінюється. Тому для категорій, які відповідають за життя інших людей або за перевезення небезпечних вантажів, дуже актуально перевіряти медичний стан водіїв», – наголосила заступник Міністра.

При цьому, додала вона, необхідно докорінно змінити існуючу систему медичного огляду.  Побудова об’єктивного медогляду передбачатиме, перш за все, спрощення самої процедури і проходження її у сервісних центрах за американським зразком.

«Це спрощує життя самому громадянинові, не передбачає жодних корупційних схем, але в той же час, гарантує безпеку на дорогах», – сказала Анастасія Дєєва.

Для втілення цього на практиці необхідно, аби МВС працювало у тісному тандемі з Міністерством охорони здоров’я України. Сьогодні розпочато трьохстороннє обговорення зазначеної ініціативи за участю представників МВС, Міністерства охорони здоров’я,  Українського центру європейських політик та низки громадських організацій.

«Ми абсолютно відкриті до діалогу і весь час перебуваємо в комунікації з активістами автодорожньої сфери. Як тільки у нас будуть готові пропозиції, ми винесемо їх на публічне обговорення», – повідомила заступник Міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ