Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні на два місяці заборонять ввезення авто на єврономерах

У найближчі три місяці планується ухвалення закону, що забороняє в'їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україну. Про це заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна".

"Ми найближчим часом, вже працює робоча група, закриваємо кордон для того, щоб не продовжувати ці транзитні пересування, це накопичення в Україні таких незаконних автомобілів. Я думаю місяць-два. Ми повинні до листопада прийняти закон, який заборонить в'їжджати, тобто ми припиняємо таке нашестя", - сказала Ірина Луценко.

За її словами, буде створена робоча група, в якій за три місяці повинен бути напрацьований компромісний закон.

"Про вартість мита, про платежі, які мають бути сплачені, про штрафні санкції. І зараз напрацьовуються умови мораторію на перевірки, на драконівські методи, які ніби застосовують. Якийсь певний період мораторію на такі драконівські заходи буде зроблений, але кордон закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів", - зазначила представник президента в парламенті.

Як повідомлялося, у мітингу під Верховною Радою за легалізацію нерозмитнених авто 6 вересня брали участь близько 850 автомобілів.

Питання ідентифікації автомобілів з іноземною реєстрацією - це перша проблема, яку буде вирішувати уряд. Про це в ефірі "112 Україна" сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Раніше Державна фіскальна служба повідомляла, що в Україні незаконно знаходяться 63,9 тис. автомобілів на іноземних номерах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ