Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Україні намагаються заборонити неповнолітнім курити

Депутати Верховної Ради Юрій Кармазін (фракція блоку Наша Україна-Народна самооборона) та Тетяна Бахтеєва (фракція Партії регіонів) пропонують парламенту ввести заборону на куріння тютюну неповнолітніми особами.Про це йдеться в законопроекті № 6595, зареєстрованому в Раді 29 червня. Передає Кореспондент.net

Крім того, пропонується заборонити куріння в присутності неповнолітніх, а також вживання тютюнових виробів у приватних приміщеннях у разі, якщо цим порушуються права інших людей, які живуть поруч, на чистий від тютюнового диму повітря.

Проектом пропонується дозволити куріння виключно у спеціально відведених місцях, позначених спеціальними знаками, житлових приміщеннях, за винятком приміщень, що мають єдину вентиляційну систему, і відкритих балконах.

Законопроект передбачає, що місця для куріння забороняється розміщувати в установах освіти, культури, фізкультури і спорту, медичного та оздоровчого призначення, на прибудинкових дитячих та спортивних майданчиках, в під'їздах житлових будинків і підземних переходах.

За куріння не в спеціально відведених місцях, а також за паління водіями мотоциклів і легкових автомобілів під час їх руху і за куріння в автобусах, маршрутних таксі, тролейбусах і трамваях передбачається штраф в розмірі від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень ) та громадські роботи від 30 до 40 годин.

Документом передбачається, що продаж сигарет дозволена у спеціально пристосованих приміщеннях площею не менше 20 кв. м.

При цьому торгова точка повинна розміщуватися не ближче 300 м від закладів освіти, культури, фізкультури і спорту, медичного та оздоровчого призначення, торгових точок з продажу дитячих чи спортивних товарів, періодичних видань, лотерей, входів до метрополітену, аеровокзалів, річкових портів, автовокзалів або стаціонарно обладнаних транспортних зупинок.

Плата за ліцензію на кожен контрольно-касовий апарат на роздрібну торгівлю тютюновими виробами передбачається у розмірі 2 тис. гривень на території міст і 250 гривень на території сіл і селищ.

Кореспондент.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ