Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні найвищі в Європі тарифи на світло - голова НКРЕ

В Україні найвищі в Європі тарифи на електричну енергію. Про це повідомив у ході засідання Координаційного центру щодо забезпечення введення нового ринку електричної енергії голова Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк.

"Тривалий час, протягом 25 років були дуже теплі й батьківські слова про захист споживача. І зараз тарифи на електроенергію в Україні найбільші в Європі", - сказав Вовк, передає УНІАН.

Він зазначив, що прийнятий Верховною Радою закон "Про ринок електричної енергії" дозволить перейти від планової економіки в енергетиці до ринкової, в результаті чого споживач зможе отримати конкурентну ціну на якісні послуги.

"Ми впевнені, що в результаті буде встановлена справедлива ціна на стабільні якісні послуги", - зазначив Вовк.

Нагадаємо, 13 квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електричної енергії", який передбачає запровадження конкурентних відносин на енергоринку, в тому числі на роздрібному, а отже, кінцевий споживач в майбутньому зможе обирати постачальника електроенергії.

Прийняття закону є одним з обов'язкових умов для виділення Україні третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 мільйонів євро. Цей законопроект відповідає вимогам Третього енергетичного пакету, а також враховує норми чинного Закону "Про функціонування ринку електричної енергії України", який визначає організацію ринку в цілому і передбачає проведення корпоратизації компанії –оператора об'єднаної енергосистеми "Укренерго".

При своєчасному виконанні норм закону передбачається, що промислові споживачі зможуть обирати постачальника електроенергії в 2019 році, а населення - у 2020 році.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ