Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні слід запровадити єдиний реєстр лікарів

В Україні необхідно запровадити єдиний реєстр лікарів, а також перейти від державного адміністративного до державно-громадського управління охороною здоров’я. Про це сьогодні, 11 травня, під час прес-конференції повідомив Мирон Угрин, голова Національної лікарської ради, кандидат медичних наук, доцент.

За його словами, без лікарського самоврядування не може бути належного захисту прав пацієнтів та лікарів.

«Суть самоврядування полягає в тому, щоб дати лікарю більше повноважень і відповідальності. Лікар повинен відповідати своєю ліцензією перед кожним пацієнтом, бо тоді існує ризик втратити роботу. Не треба перекладати відповідальність на головного лікаря, кожен відповідає за свої дії», – розповів Мирон Угрин.

«Ліцензія – це не ще один документ, який потребує черг і часу, це є університетський диплом. Відтак кожен лікар матиме більше повноважень і нестиме  більшу відповідальність за життя та  здоров’я пацієнта», - додав Мирон Угрин. 

Окрім того, він зазначив, що створення єдиного реєстру лікарів є вкрай необхідним, так як це є в усіх європейських країнах.

Своєю чергою Ірина Сенюта президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики», кандидат юридичних наук, наголосила, що пацієнт, відкривши такий реєстр лікарів, зможе ознайомитись із усією необхідною інформацією про того чи іншого лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ