Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні почали створювати рух, який «зламає хребет режиму»

В Україні створюють Всеукраїнський громадський рух національно-патріотичних сил. Перший форум громадських організацій вже відбувся. Про це сьогодні, 20 листопада, під час прес-конференції повідомив співкоординатор Форуму громадських організацій України, голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій.

Форум він назвав початком нового етапу консолідації. Парубій додав, що підготовка до нового Форуму розпочнеться після першого сесійного засідання новообраної ВРУ, орієнтовно після 17 грудня, адже учасники Форуму мають намір залучити до нього нових народних депутатів. Таким чином Форум пройде до Нового року.

Володимир Парубій зауважив, що немає ніякої надії на те, що відбудеться зміна курсу, а влада поки відвертає Україну від Європи: «Остання виборча кампанія довела необхідність консолідації патріотичних сил, щоб ми могли остаточно зламати цей режим».

Саме тому, за словами Парубія, виникла необхідність створити такий всеукраїнський громадський рух, який був на початку 90-х років.

«Війна, яку оголосила влада своєму народу, триває і вихід у нас один – об’єднатися. Історія показує, що коли ми разом, то ми перемагаємо, коли окремо - то ми переможені у своєму домі», - зазначив Володимир Парубій.

Він також додав, що питання такого об’єднання піднімалося «з низів». Парубій  зауважив, що під час виборчої кампанії громадські організації тісно працювали з опозиційними силами, і це дало дуже хороший результат.

Професор, член президії Конгресу української інтелігенції Львівщини Любомир Сеник зауважив, що Україна має шанс лише при умові консолідації.

«Я досить скептично дивлюсь на майбутню Верховну Раду, хоч там і багато порядних людей», - зазначив він.

Сеник додав, що у ВРУ є депутати від влади, а влада зараз ворог, адже вона «показала це на виборах, тому єдиний вихід сьогодні – зламати систему».

«Ми можемо сьогодні робити гучні заяви про громадянське суспільство, про демократію, але все це сьогодні висить в повітрі при наявності цієї системи. Це не можна відкладати, бо час дуже гострий. Так, сьогодні є багато розчарованих, але ми не маємо права розчаровуватись. Вже 21 рік ми ходимо по колу і ми, українці, граємо чужий сценарій», - каже Любомир Сеник.

Співкоординатор Форуму громадських організацій України, тернополянин Семен Боцій зазначив, що вони вже звернулися до 17 всеукраїнських громадських організацій.

«Ми маємо на меті створити всеукраїнський загальнонаціональний орган для координації дій для формування правдивої української влади», - зазначив Боцій і додав, що обов’язковою є співпраця із трьома опозиційними політичними силами (ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та УДАР).

Один із новообраних депутатів Верховної Ради Степан Кубів зазначив, що такий рух є необхідним для України і додав, що учасники його, громадські активісти братимуть участь у обговоренні законопроектів.

Саму ідею створення такого руху Кубів назвав «добрим знаком співпраці з новообраними депутатами», які будуть не лише виступати з заявами, але й доводити опозиційність діями.

Окрім того, Кубів вбачає у цьому ще й просвітницьку задачу, адже робота із громадянами авторитетних у суспільстві людей дасть змогу підвищити їх політичну активність і підняти показник явки виборців на президентських виборах 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ