Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні починається масштабна кампанія з закриття дельфінаріїв у неморських містах

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) звернувся до Служби безпеки України (СБУ) і Генеральної прокуратури з проханням зупинити роботу київського дельфінарію НЕМО і демонтувати його будівлю, передає Кореспондент.

Як повідомили в НЕЦУ, три контролюючих органи офіційно заявили, що київський дельфінарій НЕМО побудований незаконно.

За словами екологів, Державна інспекція з контролю за охороною та використанням земель у Києві повідомила, що ТОВ НЕРУМ самовільно займає земельну ділянку і використовує його для розміщення будівлі дельфінарію, про що складено відповідний акт, а директор компанії на запрошення до Держземінспекції не приходить.

Екологи також відзначають, що документи, які працівники інспекції просили надати працівників дельфінарію, надано не було, припис від 09.10.09 повністю проігноровано.

За їхніми словами, притягнути до відповідальності ТОВ НЕРУМ неможливо, оскільки представники компанії до інспекції не приходять.

На думку НЕЦУ, така ситуація є вкрай тривожною і потребує негайного втручання Генеральної прокуратури та СБУ.

 «На цьому етапі це лише початок масштабної кампанії з закриття дельфінаріїв у всіх не морських містах. Вже зараз є інформація про те, що дельфінарії в Харкові, Дніпропетровську та Львові також побудовані незаконно", – зазначив заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

Центр направив звернення до СБУ та Генеральної прокуратури з проханням організувати розслідування незаконної діяльності ТОВ НЕРУМ, виявлення та притягнення до відповідальності його посадових осіб, припинення роботи дельфінарію і демонтаж його будівлі.

Довідка.

25 листопада у Львові розпочав роботу дельфінарій цирку «Кобзов» (вул. Наукова, біля супермаркету «Арсен»). За інформацією депутата Львівської міськради Петра Адамика, цирк не мав дозвільних документів на відкриття шоу з дельфінами у Львові.

Крім цього, одеська фірма «Нерум» лобіює створення у Львові тимчасового дельфінарію на 800 посадкових місць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ