Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні пройдуть парламентські слухання з питань мовного законодавства

В першому кварталі 2016 року в Україні мають відбутися парламентські слухання з питань змін до мовного законодавства. Про це повідомив на своїй сторінці в фейсбук активіст Роман Матис.

"На завершення "Дня української мови і писемності" хочу презентувати вам подарунок – Парламентські слухання про стан української мови в Україні. Тобто слуханням – бути, донедавна я вів розмови з народними депутатами з різних фракцій про необхідність проведення таких слухань, персонально, кулуарно, з різним часом витраченим на переконання, але з незмінним результатом – готовністю підтримати слухання в розрізі мовних прав українців. Навіть Сергій Тарута, котрий був переконаний, що у нас найкращий у світі мовний закон, в підсумку погодився розглянути глибше проблеми української мови.
Отже незабаром, з подачі депутатів від БПП, комітету з євроінтеграції поговоримо про порушення мовних прав українців і необхідність приведення українського мовного закону до європейських зразків. Отже наступним кроком має стати нове мовне законодавство.

Слава Україні!

Поки це все на рівні усних домовленостей але вже на стадії орієнтації по часу – перший квартал 2016 року", - написав активіст.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ