Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні розпочався конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні

В Україні у вівторок, 1 серпня, стартував конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної сотні Василя Сергієнка для журналістів-розслідувачів, - повідомив Укрінформ.

Як розповів на прес-конференції співзасновник і член оргкомітету конкурсу Олександр Аронець, основне завдання започаткованого конкурсу - знайти сміливих  регіональних журналістів, які розслідують корупцію і злочини в органах місцевої влади і свавілля регіональних чиновників.

"Цією публічною ініціативою планується не лише зберегти і продовжити починання Василя Сергієнка, який вів активну громадську діяльність на Черкащині і був закатований в часи Революції гідності, але й захистити місцевих журналістів сьогодні від безкарності і сваволі так званих місцевих еліт", - сказав Аронець.

Ініціатива започаткування премії імені Василя Секрієнка виникла в журналістських колах Черкащини, звідки він був родом, а згодом була підтримана і громадськими та політичними діячами, а також столичними журналістами. 

Премії за підсумками конкурсу присуджуватимуть на регіональному і загальноукраїнському рівнях. Переможців визначатимуть у п'яти номінаціях: найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ, в друкованому ЗМІ, на телебаченні, найкраще розслідування громадськими активістами і блогерами, Гран-прі від організаторів конкурсу.

Висунути себе на премію журналісти-розслідувачі можуть як самостійно, так і від колективу видання. Заявки на участь у конкурсі можна подавати до 31 серпня на сайті конкурсу.

"Започаткування такої премії - це продовження справи мого чоловіка, який все життя намагався боротися з місцевими елітами, вів активну громадську діяльність, а тому я надзвичайно рада такій ініціативі", - сказала на прес-конференції вдова Валентина Сергієнко, висловивши вдячність усім журналістам, які уже третій рік поспіль висвітлюють хід судових засідань над обвинуваченими у вбивстві її чоловіка.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ