Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні щоденно 8 людей вмирає від СНІДу, 18 – його діагностують, а 43 особам надають статус ВІЛ

В Україні щоденно 8 людей вмирає від СНІДу, 18 його діагностують, а 43 надають статус ВІЛ. Про це повідомила сьогодні, 1 червня, під час круглого столу, завідувач інфекційним кабінетом Другої львівської міської поліклініки Леся Ковалюк.

За її словами, 30% хворих, – це люди, що заразились статевим шляхом, а 56%- наркомани. «В нас дуже низький рівень обізнаності населення про шляхи зараження ВІЛ/СНІД. Адже часто люди думають, що їх це не стосується. СНІД охопив усі регіони України. Якщо колись захворюваність на цю недугу на Львівщині була однією з найнижчих, то за останні два роки ми майже наздогнали Східну Україну. А за показниками виявлення вперше ВІЛ/СНІД ми йдемо нарівні», - пояснила Леся Ковалюк.

Також вона зазначила, що 80% перевірених на СНІД – це вагітні та донори, для яких при обстеженні це звична процедура. А от з групи ризику перевіряють лише 1% людей у Львові та 2% в області.

«Найчастіше інфікуються повії, гомосексуалісти, наркомани, люди з неконтрольованим статевим життям. Хочу зазначити, що наразі у Львові пербуває 339 людей у стадії СНІДу», – додала Леся Ковалюк.

Додамо, що на початок 2010 року в Україні на обліку стоять 161 тисяча людей зі статусом ВІЛ та 31 тисяча хворих на СНІД. З початку виявлення СНІД в Україні померло 18 тисяч людей. Вперше в Україні діагностували СНІД в 1982 році, тоді його виявили у студента-іноземця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ