Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні щороку понад 150 тис. жінок потерпають від насильства - Луценко

В Україні щороку понад 150 тисяч жінок потерпають від насильства. Про це заявила народний депутат з фракції партії «Блок Петра Порошенка», представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко в рамках форуму “Разом за Україну, вільну від насильства щодо жінок” у Києві.

«Щороку, і динаміка ця росте, більше 150, а за останні 2 роки 165 тисяч жінок потерпають від насильства. Це тільки ті, які звернулися і зафіксовані нашими правоохоронними органами, ті, які звернулися до психологів, ті, які звернулися до 28 мобільних бригад, які працюють в Україні на сьогоднішній день», – сказала Луценко.

Вона також зауважила, що 3 мільйони дітей щороку є жертвами і спостерігають домашнє насильство.

«Від домашнього насильства потерпають і жінки, і діти. 10 тисяч залишаються на вулиці, їх забирають в притулки. 120-150 дітей щороку стають самогубцями», – підкреслила Луценко.

Депутат закликала парламент якнайшвидше ратифікувати Стамбульську конвенцію, а також проголосувати за підготовлений до другого читання законопроект про запобігання та протидію домашньому насильству.

"Ратифікація Конвенції дасть можливість, через контрольний механізм експертів у Раді Європи, контролювати дотримання виконавчою владою України основних норм, які записані у Стамбульській конвенції. Йдеться про профілактику, захист та покарання кривдників; створення та фінансування «гарячої лінії» в країні", - пояснила вона.

Крім того, Луценко зазначила, що українки, які виїжджають за кордон і там потерпають від насильства, є незахищеними.

"Ратифікувавши Стамбульську конвенцію, ми будемо мати право, як держава Україна, вимагати посилення кримінальної відповідальності для тих кривдників, які знущаються над нашими громадянками і їхніми дітьми, теж громадянами України, за кордоном", - переконана представник Президента у ВР.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ