Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартував тиждень безпеки дорожнього руху ООН

В Україні стартував тиждень безпеки дорожнього руху ООН, - Урядовий портал.

Дорожньо-транспортний травматизм за даними ВООЗ наразі є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. За прогнозами у 2030 році ДТП може стати однією з основних п’яти причин смертності людей у світі.

Стрімке збільшення кількості транспортних засобів та підвищення інтенсивності дорожнього руху призводить до росту кількості дорожньо-транспортних пригод (ДТП) та їх негативних наслідків.

«На жаль, в Україні рівень смертності та травматизму внаслідок ДТП є одним із найвищих у європейському регіоні. За останні шість років було зареєстровано близько 170 тисяч ДТП із постраждалими, у яких загинуло 26,5 тисяч та травмовано 209 тисяч людей», – зазначив Андрій Гаврилюк, заступник директора медичного департаменту, начальник Управління медичної допомоги дорослим МОЗ України.

«З початку цього року зареєстровано 54,5 тисячі ДТП. Це на 12,1% більше, у порівнянні з минулим роком. Кожна восьма автопригода – з потерпілими: 723 людини загинуло, понад 8 тисяч травмовано. Удвічі збільшилась кількість ДТП за участі водіїв громадського транспорту», – повідомив Іван Прохоренко, заступник начальника Департаменту превентивної діяльності, начальник Управління безпеки дорожнього руху.

«Зменшення аварійності на дорогах має стати пріоритетом для кожного, адже і стосується ця проблема кожного, а не лише водіїв», – наголосив Андрій Гаврилюк. Понад 43% загиблих у ДТП у 2016 році – пішоходи та велосипедисти, крім того на дорогах травмується і гине молодь і діти. За останній 6-річний період на дорогах України загинуло 1,4 тисячі дітей віком до 18 років, а ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою за поширеністю причиною смерті дітей віком від 5 до 14 років.

«Мета стартової конференції тижня – привернути увагу до надскладної ситуації з безпеки руху», – сказав Національний координатор ВООЗ з питань безпеки дорожнього руху, директор ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» МОЗ України» Юрій Чорний.

Детальний план Четвертого глобального Тижня безпеки дорожнього руху можна переглянути за посиланням: http://moz.gov.ua/ua/portal/an_20170414_0.html

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ