Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні створено концепцію програми з профілактики, діагностики та лікування гепатитів

В Україні створена концепція державної програми з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 р., повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Згідно з програмою, одним з найважливіших завдань залишається проведення вакцинопрофілактики гепатиту В дітям і дорослим у вогнищах цієї інфекції, медичним працівникам як групі професійного ризику, студентам середніх і вищих медичних навчальних закладів, працівникам служб спеціального призначення, хворим гастроентерологічного профілю, перед плановими оперативними втручаннями та іншим групам ризику.

Набагато складніша ситуація спостерігається внаслідок захворювання на гепатит С, для якого притаманний безсимптомний (безжовтяничний) перебіг з подальшим розвитком хронічного процесу у 80% пацієнтів.

Нагадаємо, Україна належить до країн з середньою розповсюдженістю гепатиту С - приблизно інфіковано біля 3% громадян (близько 1 млн 170 тис. осіб). Однак, за результатами вибіркового моніторингу груп ризику, інфікованість вірусом гепатиту С серед деяких з них значно перевищує середньосвітові показники і досягає 40-60%, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ