Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні судитимуть француза - готував теракт

Генпрокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Франції, який підозрюється у незаконному придбанні і контрабанді зброї та готуванні терористичного акту Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Вказана особа з метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїзджаючи до України, вживала заходи щодо незаконного придбання значної кількості зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних Сил України.

У травні 2016 року в рамках здійснення негласної слідчої (розшукової) дії - контроль за вчиненням злочину - після проходження митного оформлення у міжнародному автомобільному пункті пропуску "Ягодин" (Волинська область) протиправна діяльність іноземця припинена співробітниками СБУ.

Під час обшуку у нього вилучено: 5 автоматів АК-74 - 5,45 мм.; 2 гранатомети РПГ-7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм. загальною кількістю 5400 штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів.

Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ