Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні цілі міста зможуть грітися від власних відходів - експерт

Виробництво біогазу вирішує енергетичну та екологічну проблеми в Україні. В якості сировини для біогазової установки можна використовувати не тільки послід і гній, але і тверді побутові відходи.

В Європі дуже поширені такі установки продуктивністю 0,2—1 МВт/год, що окупаються лише за п'ять—сім років. І сировиною для них виступає відсортоване сміття на звалищах. Тому й в Україні вже в найближчому майбутньому цілі міста можуть грітися від власних відходів і платити копійки за комуналку.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Юрій Косюк, голова правління агроиндустриального холдингу "Миронівський Хлібопродукт", на підприємствах якого розміщені біогазові установки, що переробляють курячий послід та інші відходи, перетворюючи їх на електроенергію і добрива.

"Якщо на території конкретних об'єднаних територіальних громад існує полігон твердих побутових відходів, який забезпечить постійний обсяг сировини, то, безумовно, така громада може вирішити питання енергоресурсів самостійно. За нашими розрахунками, біогазова установка потужністю 5 МВт забезпечить електроенергією до 18 тис. квартир. А це, в свою чергу, зніме навантаження з бюджетів об'єднаних територіальних громад, що стане свідченням реального, а не голослівної процесу децентралізації", - вважає експерт.

На думку автора, впровадження Комплексної програми енергомодернізації України зменшить тарифи на ЖКГ, поліпшить екологічну ситуацію в Україні, приведе країну до енергонезалежності, наблизить її до передових європейських країн, поліпшить якість життя українських громадян, зменшить навантаження на державний та місцеві бюджети, активно сприяючи децентралізації, і створить нові робочі місця.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ