Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні у суботу «день тиші» перед місцевими виборами

Субота 24-го жовтня в Україні є «день тиші», у який, згідно із законодавством, заборонена будь-яка агітація перед виборами 25 жовтня до обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост.

Сьогодні заборонена будь-яка зовнішня реклама, мітинги, зустрічі з виборцями тощо. Забороняється поширювати агітаційні матеріали, закликати голосувати за чи проти певних кандидатів чи оцінювати їхню діяльність. 

«Напередодні і в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій – суб’єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу», – йдеться в законі України «Про місцеві вибори», розміщеному на сайті ЦВК.

У законі йдеться також про заборону на проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку суб’єкта виборчого процесу.

Місцеві вибори в Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Криму і частини Донбасу, а також деяких прифронтових місцевостей призначені на неділю, 25 жовтня. На цьогорічні місцеві вибори ЦВК сформувала 640 територіальних виборчих дільниць по всій країні, зареєструвала 1554 міжнародних спостерігачі від 14 іноземних держав та 14 міжнародних організацій. Всього у місцевих виборах візьмуть участь 132 партії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ