Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні відкриється офіс японського агентства JICA

До кінця року в Україні відкриється офіс Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), - прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

JICA є ключовим стратегічним партнером України у впровадженні масштабних інфраструктурних проектів. Про це сьогодні заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з Президентом JICA Сінічі Кітаока та Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Сумі Шігекі.

Зустріч відбулась в рамках огляду підготовчих робіт з реалізації одного з масштабних проектів – реконструкції  Бортницької станції аерації.

«Нам важливо залучити технології та досвід Японії, досвід стратегічного планування та проектного менеджменту у впровадженні масштабних інфраструктурних проектів в Україні. Проект з реконструкції Бортницької станції аерації, який ми впроваджуємо з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA), для нас є важливим. Сьогодні ми вийшли на фінішну пряму у проектно-підготовчих роботах, завдання – завершити їх у липні 2017 року. Вже у наступному році, після підготовки японськими консультантами тендерної документації, буде проведено міжнародний конкурс на визначення генпідрядника. З листопада 2018-го - будівельні роботи на майданчику. Наше завдання дотриматися графіку і вчасно здійснити весь цикл підготовчих робіт», - наголосив Геннадій Зубко.

Присутній на заході Президент японського агентства JICA Сінічі Кітаока подякував за нагоду відвідати місце проведення робіт з модернізації БСА та повідомив, що це найбільший проект, який фінансується за кошти JICA в такому напрямку, і що він впевнений в успішній реалізації розпочатого проекту.

 Геннадій Зубко повідомив, що компанія JICA – є урядовою організацією Японії і для України є важливим також впровадження у співпраці з JICA проектів не тільки в Києві, а й в Миколаївському регіоні, зокрема по будівництву мостів, портової та дорожньої інфраструктури. Також є плани по напрямку поводження з побутовими відходами і будівництву сміттєспалювальних заводів. «Будівництво мосту через Південний Буг та відновлення місцевої інфраструктури – є для нас дуже важливими. Це є продовженням дороги Рені-Ізмаїл-Одеса-Миколаїв-Мелітополь-Новоазовськ. Подібний досвід впровадження інвестиційних проектів ми б хотіли розповсюджувати на інші міста», - підкреслив він.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі зазначив, що проект з модернізації Бортницької станції аерації є надзвичайно масштабним з точки зору фінансування і складає 1,1 млрд доларів. «В Японії ми маємо найкращі екологічні технології і ми хочемо допомогти Україні покращити екологічне становище. Я сподіваюся, що співпраця по реконструкції БСА буде  успішним проектом, в планах – співпраця в інших галузях», - повідомив він.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ