Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

В Україні відзначають 50-річчя біатлону

В Україні відзначають 50-річчя біатлону, зимового виду спорту, в якому українські атлети виступають особливо успішно і здобули упродовж півстоліття понад 200 медалей. Для участі в урочистостях з нагоди святкування до Києва прибув Президент Міжнародної федерації біатлону Андерс Бессеберг. Він зустрівся з Президентом НОК Сергієм Бубкою та Президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком, функціонерами біатлону, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Під час зустрічі у Національному олімпійському комітеті Андерс Бессеберг сказав: «Український біатлон має високий рівень. Українська федерація біатлону є однією з найкращих і входить до топ-5 світу. Дуже хотілося б, щоб Україна приймала міжнародні змагання високого рівня, але для цього необхідні сучасні спортивні споруди. Подача заявки на право приймати зимову Олімпіади, впевнений, прискорить появу в Україні відповідних арен, проведення змагань на яких стане справжнім святом для вболівальників і спортсменів».

«Біатлон в нашій країні дуже люблять, це зимовий вид спорту №1. Можу вас запевнити, що з кожним роком у нього з'являються все більше шанувальників. Найближчим часом ми плануємо подавати заявку на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Для нас це чудова можливість створити сучасну спортивну інфраструктуру передусім для зимових видів спорту, якої наразі нам дуже бракує», - наголосив Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

До гостей свята та спортсменів звернувся і Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак. Він заявив: «Ми гордимося успіхами наших спортсменів! Не менш важливо те, що нас підтримують прості українці. 30 липня у Харкові стартувала всеукраїнська естафета Прапора вболівальників збірної України, в рамках якої кожен шанувальник зміг підтримати нашу команду. Акція тріумфально пройшла у 25 містах України. Тепер на порядку денному – успішний виступ наших біатлоністів у Сочі. Ми проситимемо уряд про сприяння у подальшому розвитку зимової спортивної інфраструктури, щоб тренувальна та змагальна база були у нас на рівні світових стандартів і відповідали рівню команди».

Президент Міжнародної федерації біатлону Андерс Бессеберг також відзначив сучасну інфраструктуру дому НОК України та комфортні умови для роботи. Учасники зустрічі обговорили також розвиток біатлону і зимових видів спорту в цілому. 

Довідка

Біатлон — зимовий вид спорту, двоборство, що поєднує лижні перегони і стрільбу лежачи та стоячи на кількох вогневих рубежах з дрібнокаліберної гвинтівки. Біатлон виник в Скандинавії, як змагання в лижних перегонах зі стрільбою.

Українські біатлоністи неодноразово здобували медалі на чемпіонатах світу й олімпійських іграх. Серед олімпійських призерів — Валентина Цербе (бронзова медаль на Олімпіаді 1994 року в Ліллехаммері), Олена Петрова (срібна медаль Олімпіади 1998 року в Нагано), Лілія Єфремова (бронзова медаль Олімпіади 2006 року в Турині). Неодноразова чемпіонка світу — Олена Зубрилова зараз тренує збірну Білорусії). Оксана Хвостенко, Віта та Валя Семеренко завоювали срібні медалі в естафеті на чемпіонаті світу 2008 року.

На чемпіонаті світу 2013 року українська збірна здобула п'ять нагород: золоту (Олена Підгрушна в спринті), срібну (естафета в складі Юлія Джима, Віта Семеренко, Валя Семеренко, Олена Підгрушна) і три бронзові (Олена Підгрушна в персьюті, Віта Семеренко в спринті, Валя Семеренко в індивідуальній гонці). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ