Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні вперше з 2014 року привезли ліки проти ботулізму

Вчора, 4 липня, в Україну прибула поставка необхідних ліків проти ботулізму. Перші 25 курсів для формування базового запасу антитоксину канадського виробництва надала Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй. ПРООН надала антитоксин проти ботулізму вартістю 2,5 мільйони гривень як гуманітарну допомогу, повідомляє прес-служба МОЗ.

Антитоксин, який в усьому світі виробляється лише кількома компаніями, був у максимально стислий термін закуплений ПРООН. Високоякісні ліки канадського виробництва прибули до аеропорту в Києві, звідки вони передаються на спеціалізований склад Міністерства охорони здоров'я.

Поточна поставка дозволить сформувати базовий запас, що буде використано для негайного лікування нових випадків, які будуть зафіксовані. Сироватки будуть в найкоротші строки надаватися в разі потреби.

Нагадаємо, ботулізм – це харчова інтоксикація зумовлена споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Збудник розмножується в анаеробному стані (без кисню) та за неправильних умов зберігання чи транспортування (консерви, в’ялена та солона риба, ковбаси, шинка).

Як повідомляло Гал-інфо, із початку року зареєстровані 76 випадків захворювання на ботулізм, 8 з них – смертельні.

Додамо, торік від ботулізму в Україні померли 12 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ