Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні випробували потужний ракетний комплекс "Вільха"

Конструкторське бюро "Луч" провело в Україні успішні випробування ракетного комплексу "Вільха". Про це у Facebook повідомляє прес-служба підприємства.

"Черговий вдалий етап випробувань ракетного комплексу "Вільха". Комплекс перевершує з тактико-технічних характеристик РК "Точка-У" (максимальна дальність ураження 120 км. - ред.).

Усі складові для виробництва "Вільхи" українські, враховуючи нову систему управління, нове ракетне паливо і нову бойову частину.

Одна з особливостей - система управління ракетою, вона передбачає корекцію її польоту за рахунок імпульсних двигунів. Ракета здатна нести різні бойові частини залежно від призначення", - резюмували представники українського підприємства.

26 серпня 2016-го під час випробувань РСЗВ "Вільха" успішно запустили 14 ракет. Як розповів тоді радник президента Юрій Бірюков, зразки ракет розробило КБ "Луч" за рік.

"Ракета може пролетіти багато десятків кілометрів, під час польоту стежити за своєю траєкторією і коригувати її, потрапити в ціль розміром із волейбольний майданчик, випалити все на площі, яку вимірюють футбольними полями", - поінформував тоді позаштатний радник президента.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ