Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні залишилось перейменувати близько 10 населених пунктів і Кіровоград

За даними з Українського інституту національної пам’яті, у рамках декомунізації в Україні залишилось перейменувати близько 10 населених пунктів і один обласний центр – Кіровоград.

Про це Радіо Свобода повідомив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Як поінформував В’ятрович, сьогодні Верховна Рада України разом із Дніпропетровськом і Дніпродзержинськом дала нові назви понад 300 населеним пунктам України, таким чином, за його словами, процес декомунізації в Україні добігає кінця.

Водночас В’ятрович наголосив, що вважає неприпустимим збереження радянських назв населених пунктів зі зміною семантики, як це пропонували в Дніпропетровську та Комсомольську, що в Полтавській області.

«Ми виходили з двох критеріїв: пропозиції громадськості й можливість повернення історичних назв. Якщо не було пропозицій від громадськості або були пропозиції такі, як в Комсомольську, де заявляли – давайте перетлумачимо назву й будемо називатись на честь не комсомольців, а «молодих, енергійних людей» і так далі, то в таких випадках вступали в дію наші пропозиції, які базувались на історії чи історичній топоніміці. Ми вийшли на завершальний етап декомунізації», – сказав він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ