Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні запровадять спеціальну програму для розвитку сільських аптек

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів розглядає можливість створити й запровадити в життя спеціальну Програму для розвитку сільських аптечних закладів. Про це повідомили у прес-службі МОЗ України.

"Наразі ми розглядаємо можливість створити під керівництвом Міністерства охорони здоров'я спеціальну Програму для розвитку сільських аптечних закладів", - йдеться в інформації Держлікінспекції.

Держлікінспекція акцентує увагу на важливості забезпечення сільського населення медичними препаратами. Проте, на першому місці як для державних органів, так і для всіх робітників фармгалузі має бути здоров'я пацієнта, тому торгівля рецептурними препаратами в аптечних кіосках є неприпустимою, й не може бути виправдана бажанням забезпечити фізичну доступність населення до лікарських засобів.

За повідомленням Держлікінспекції, в Україні вже вирішено проблему фізичної доступності населення до лікарських засобів. Тепер найважливішим є завдання забезпечення зберігання високої якості лікарського засобу під час виробництва й на всьому шляху лікарського засобу від виробника до пацієнта, включаючи його транспортування, зберігання та реалізацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ