Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

В Україні запровадимо електронний облік дерев, - Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив про необхідність створення єдиної державної системи електронного обліку деревини, - Еспресо.

Про це він заявив під час наради в Івано-Франківській облдержадміністрації.

“Також маємо запровадити єдину державну систему електронного обліку деревини. Всі лісокористувачі, які здійснюють реалізацію деревини в Україні, зобов’язані ввести електронний облік, а деревина поза системою вважатиметься незаконно заготовленою”, - закликав глава держави.

Президент також додав, що потрібно посилити координацію та узгоджені дії між правоохоронними і фіскальними органами та екологічною інспекцією і обласними державними адміністраціями - для подолання незаконних рубок та припинення явища тіньового обігу деревини.

“Карпати - наше національне багатство, яке цікаве Україні та всьому світові”, - наголосив Порошенко

За його словами, незаконне вирубування лісів негативно впливає і на туристичну галузь.

"Хто поїде в Карпати, якщо в Карпатах немає лісу? Якщо йде вирубка незаконна, якщо йде посуха і хвороби і ми гектарами втрачаємо наш фантастичний природний потенціал, багатство, яке цікаве Україні і цілому світу, бо сьогодні все це знаходиться під захистом ЮНЕСКО. Звичайно, можна запрошувати і на лисі гори, але, за українською міфологією, на лисі гори злітаються лише відьми. Туриста на лисі гори не запросиш", - підсумував президент.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ