Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

В Україні зменшилася кількість уболівальників, які хочуть об'єднати футбольний чемпіонат з російським

За минулий рік ставлення вітчизняних вболівальників до проведення об'єднаного українсько-російського футбольного турніру змінилося в гіршу сторону. Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Дослідження думки футбольних вболівальників проводилось КМІС з 9 по 18 серпня 2013 року (метод телефонного інтерв'ю, 1450 анкет).

"Безумовно, за" проведення подібної першості висловилися 14% (кількість прихильників за результатами аналогічного дослідження того ж соціологічного центру рік тому - 20%).

"Скоріше за" - 20% (рік тому - 20%). "Скоріше проти" - 24% (рік тому - 19%). "Безумовно, проти" - 37% (рік тому - 31%).

Кількість тих, хто не визначився зі своїм ставленням до проблеми, зменшилася з 9 до 5%. Таким чином, число прихильників об'єднаного турніру має відчутну тенденцію до зниження.

Варіант відповіді

2012

2013

Безумовно за

20

14

Швидше за

21

20

Швидше, проти

19

24

Безумовно проти

31

37

Важко сказати, не знаю

9

5

Нагадаємо, прес-служба гіпотетичної Об'єднаної футбольної ліги днями повідомила, що у вересні проект майбутньої ОФЛ буде представлено на розгляд Російського футбольного союзу та Федерації футболу України. Оприлюднено інформацію про те, що "Газпром" стане фінансовим гарантом ліги на перші п'ять років її існування з щорічним бюджетом 1 млрд євро.

Раніше в УЄФА і ФІФА висловлювалися категорично проти ідеї об'єднання будь-яких національних клубних турнірів, у тому числі української і російської першості. Подібний скепсис продовжує мати місце і в кабінетах чиновників ФФУ і РФС, а колишній президент української федерації, нині віце-президент УЄФА Григорій Суркіс продовжує досить стримано коментувати можливість проведення Об'єднаного чемпіонату, посилаючись на правові норми світових футбольних організацій.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ