Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні з’явилася ще одна платіжна система

Національний банк України узгодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "Платисервіс" та видав їй свідоцтво. Відповідні відомості внесені до Реєстру платіжних систем, повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України узгодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "Платисервіс" та видав платіжній організації цієї системи ТОВ "ПЛАТИСЕРВІС" (м. Київ) свідоцтво від 24 січня 2017 року № 32. Відомості про "Платисервіс" унесено до Реєстру платіжних систем", - інформує прес-служба регулятора.

Згідно з правилами "Платисервіс" учасниками платіжної системи можуть бути банки України та небанківські фінансові установи, що мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків та які на підставі договору з платіжною організацією надають послуги користувачам платіжної системи "Платисервіс" щодо переказу коштів за допомогою цієї системи.

Розрахунковим банком платіжної системи є ПАТ "АКОРДБАНК".

Платіжна система "Платисервіс" створена для здійснення переказів готівки та безготівкових переказів у національній валюті від фізичних осіб на користь фізичних та юридичних осіб в межах України.

Нагадаємо, що усього Національний банк України зареєстрував 22 міжнародні та внутрішньодержавні платіжні системи, створені резидентами, із яких 8 платіжних систем, створених банками України, та 14 – небанківськими установами України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ