Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україну надійшла вакцина для профілактики сказу

В Україну прибуло 91 393 дози вакцин для профілактики сказу РАБІПУР®РСЕС АНТИРАБІЧНА ВАКЦИНА В.Р., які в рамках міжнародних закупівель придбані Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти держбюджету 2015 року. Найближчим часом ці вакцини будуть доставлені в регіони України в усій необхідній кількості, заявленій у потребах, йдеться у повідомленні МОЗ.
sockraina.com

Як відомо, вакцина для профілактики сказу не є плановою, а показана лише тим людям, які безпосередньо були покусані тваринами, та яким лікар призначив курс профілактичних щеплень проти сказу.

Також закупівля вакцин для попередження сказу здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

На Львівщині бракує вакцини для немовлят

Довідково

Сказ – гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих чи домашніх тварин, а також сільськогосподарських тварин. Основною причиною захворювання людей на сказ є пізнє звернення за медичною допомогою.

При своєчасному зверненні постраждалого до закладу охорони здоров'я проводиться щеплення, що попереджує захворювання і врятовує життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ