Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україну поставлено 72 % препаратів, закуплених через міжнародні організації, - Супрун

"Незважаючи на зниження загального фінансування державних програм лікування за деякими програмами у 2015 році на 13 % у порівнянні з 2014 роком (у доларовому еквіваленті), загальна кількість одиниць, закуплених лікарських засобів, зросла на майже 55 %", – повідомила в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун під час сьогоднішнього брифінгу, передає прес-служба МОЗ України.

Цьогоріч на торги вийшли удвічі більше виробників, ніж минулого року, серед них – багато українських. Велика частина ліків закуповувалася без посередників, у виробників, наприклад, 100 % лікарських засобів для орфанних захворювань закупили напряму.

"Препарати, закуплені через міжнародні організації, є якісними та мають прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це ті ліки, якими користуються у всіх країнах світу", – додала Уляна Супрун.

Станом на сьогодні в Україну поставлено 72 % препаратів, закуплених через міжнародні організації за кошти Державного бюджету на 2015 рік. На 100 % поставлено в Україну ліків для органних хворих, для дітей хворих на вірусний гепатит, тести для діагностики ВІЛ/СНІД, дитячої гемофілії.

Із інформацією про стан закупівель лікарських засобів через міжнародні організації за кошти Державного бюджету на 2015 рік можна ознайомитися ТУТ.

Ситуація щодо поставок лікарських засобів та медичних виробів, закуплених за державні кошти, міжнародними організаціями наступна: ПРООН здійснило поставки 75 % від замовленого, UNICEF – 64 %, Crown Agents – 57 %.

Загалом у регіони вже розвезено 49 % від загальної кількості поставок.

Наразі у МОЗ України оперативно готують пакети документів, необхідних для розподілу по регіонам тих ліків, які вже завезені в Україну та перебувають на складах.

В.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун запевнила, що закупівля ліків за державні кошти через міжнародні організації відбуватиметься і у наступні роки.

Повну відео трансляцію брифінгу можна подивитися ТУТ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ