Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україну прибудуть спікери парламентів країн Балтії та Північної Європи

Спікери країн Балтії та Північної Європи в понеділок, 1 лютого, почнуть візит в Україну. Про це повідомили в прес-службі парламенту Естонії.

У понеділок спікери зустрінуться з главою українського парламенту Володимиром Гройсманом і прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Вони виступлять у Києві на прес-конференції, а також зустрінуться з представниками фракцій парламенту.

У вівторок голови парламентів проведуть зустріч з президентом Петром Порошенком, представником президента в Криму Мустафою Джемілєвим, а також представником кримських татар Рафатом Чубаровим.

Як зазначив перед відльотом голова парламенту Естонії Ейки Нестор, в рамках співпраці парламентаріїв країн Балтії і Північних країн вже протягом ряду років "особлива увага звертається на співпрацю з країнами,які поки стоять на роздоріжжі".

За його словами, на прикладі трьох балтійських країн члени делегації мають намір показати що, чому і як вони зробили і чого досягли.

"Спільність нашого недавнього минулого дозволить нам, в якійсь мірі, краще пояснити ці речі, ніж наші європейські партнери. Але це можливо тільки в особистій зустрічі, на якій піде відкрита і чесна розмова", - сказав спікер естонського парламенту.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ