Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україну прибули 250 військових інструкторів зі США

Військовослужбовці 27-ї піхотної бригади бойової групи армії США прибули на Яворівський полігон для проведення тренувань ЗСУ і обміну досвідом. Про це пише Радіо Свобода.

250 американських військовослужбовців замінять військових інструкторів 45-ї піхотної бригади армії США, яка протягом 10 місяців перебувала на полігоні, тренуючи українських бійців.

Військові інструктори разом із колегами з Канади, Польщі, Британії, Литви, Данії, загалом понад 400 осіб, тренуватимуть українських військовослужбовців, які служать у зоні бойових дій на Донбасі. Водночас натовські військовослужбовці перейматимуть український бойовий досвід.

"Місія 27-ї піхотної бригади не змінюється. Буде такою ж, як і 45-ї. Але прогнозую, що українське командування братиме на себе більше відповідальності у межах роботи місії. Ми готові і відкриті до пропозицій командування Сухопутних військ України, якщо вони мають бажання змінити тренування",– каже командувач Сухопутних військ США в Європі Фредерік Бен Годжес.

Країни-НАТО розпочали підготовку українських бійців на Яворівському полігоні у рамках "Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи" у 2015 році. За весь час вишкіл пройшли понад 6 тисяч українських солдатів і офіцерів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ