Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україну завезли вакцину для ревакцинації проти дифтерії і правця

В Україну завезли вакцину для ревакцинації проти дифтерії і правця. Про це повідомила BBC Україна медичний експерт дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

Вакцину виготовила індійська компанія Biological Е.

У рамках цієї – першої партії - доставили 159 960 тис. доз вакцини, розповіла пані Булавінова. Загалом мають поставити 5 млн 122 тис доз АДС-М.

Міжнародні організації ЮНІСЕФ і ПРООН закуповують для України вакцини за кошти держбюджету 2015 року.

Кошти на закупівлю ЮНІСЕФ перерахували в кінці грудня 2015 року, каже пані Булавінова.

За її словами, на той момент лише дві вакцини з їхнього портфелю були зареєстровані в Україні – від кору, краснухи і паротиту, а також гепатиту B. У квітні-травні їхні поставки уже почалися.

"Решту вакцини ми давно закупили і вони всі стоять у виробників і очікують поставки, але їх потрібно було зареєструвати в Україні, на кожну з них потрібно підписувати різні довідки, є багато різних бюрократичних вимог", - розповіла пані Булавінова.

Водночас вона додала, що зараз бюрократичні питання "досить швидко" вирішуються.

За її словами, новий в. о. міністра охорони здоров’я намагається прискорити усі процеси, пов’язані із закупівлею вакцин.

На початку липня громадські активісти заявили, що в Україні намагаються зірвати закупівлю ліків через міжнародні організації.

Попереднє керівництво МОЗ запевняло, що робить усе можливе і переконувало, що не має впливу на міжнародні організації щодо закупівель.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ