Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Укравтодорі розповіли про будівництво автобану Одеса-Гданськ

В Укравтодорі розповіли, як будуть будувати автобан в ЄС за маршрутом Одеса-Умань-Львів-Краковець. Про це повідомив ЦТС.

Як відомо, держагентство “Укравтодор” розробляє проект GО Highway, який з’єднає Одесу і Гданськ автобаном. Українська частина коридору пройде за маршрутом Одеса-Умань-Львів-Краковець.

“Ця дорога з’єднає порти Чорного моря з портами Балтійського моря. Нам необхідно цей коридор зробити дуже швидко, оскільки без з’єднання портів Чорного моря з Західною Європою розвивати економіку України буде складно. Ми починаємо розробляти цей проект цього року”, – сказав Новак.

За його словами, спочатку планується зробити середній ремонт ділянки траси М-12 між Львовом та Уманню. Роботи почнуться в поточному році, а завершаться в наступному. Вже проведено тендер і визначено компанію, яка займеться ремонтом ділянки траси в Хмельницькій області.

“Проект повинні будуть підтримати міжнародні фінустанови або сам Євросоюз. Розробка ТЕО модернізації ділянки Львів-Умань вже запущена в роботу, цей процес займе мінімум півтора року”, – зазначив голова “Укравтодору”.

“Крім того, якщо отримаємо погодження від ЄБРР, то оголосимо в цьому році тендер на будівництво північного об’їзду Львова. У випадку, якщо нам вдасться змінити законодавство про концесії, то вже в цьому році ми почнемо процес з концесії дороги Львів-Краковець”, – додав Новак.

Що стосується польської частини маршруту GO Highway, то вона вже готова.

“У Польщі є автобан від кордону з Україною до кордону з Німеччиною, а також на північ від цього автобану – з Катовіце до Гданська. Тобто, на сьогодні від кордону з Україною можна вільно проїхати автобаном до Гданська”, – сказав Новак.

Finance.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ