Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В "Укренерго" поки не можуть пустити електрику на Крим

В "Укренерго" поки не повідомляють, чи буде після ремонту опори лінії електропередач "Каховська – Титан" подаватися електроенергія до Криму. У прес-службі національної енергетичної компанії кореспонденту "Крим.Реалії" сказали, що вони наполягли на ремонті лінії "Каховська – Титан", оскільки від неї живиться частина Херсонської області.

"Наші ремонтні бригади допущено протестувальниками лише на лінію "Каховська – Титан", від якої за нормальною схемою зазвичай живляться два райони Херсонської області – Каланчацький і Чаплинський. Зараз ці райони живляться із сусідніх районів", - сказали в прес-службі "Укренерго" у середу.

"Там світло подається в повному обсязі, але це резервна схема, тому надійність там під сумнівом", - уточнили там.

Жодна з високовольтних ліній, крім "Каховська – Титан", поки не ремонтується: учасники блокади не підпускають до них бригади електриків.

Місцеві правоохоронці не проводять із ними переговорів і не вимагають розблокувати ушкоджені об'єкти.

Заступник начальника головного управління поліції в Херсонській області Олександр Анохін повідомив, що енергетики спілкуються з лідерами протестувальників прямо.

"Ремонтники розмовляють, спілкуються з ініціативною групою блокади Криму, зокрема Ленур Іслямов очолює їхній штаб. У них штаб на Чонгарі, і вони з ним проводять бесіди. Я так розумію, що й нагорі теж ідуть розмови", - заявив він.

За словами Антохина, поліцейські не присутні там, де ушкоджено опори, а перебувають на віддалених ділянках на випадок виникнення конфліктних ситуацій.

Раніше лідер протестувальників Ленур Іслямов заявив кореспонденту: "Ми дали підняти саму конструкцію опори, але саме проведення ми не підключаємо. Тому що якщо російська сторона, окупаційна влада дасть добро на звільнення ув'язнених, хоча б щоб одного випустили нашого політв'язня, то ми відразу маємо можливість включити".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ