Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В "Укроборонпромі" розповіли подробиці виробництва української модифікації гвинтівки М16

Штурмова гвинтівка М16, яка буде проводитися в Україні на підприємствах ДК "Укроборонпром" в кооперації з американською компанією Aeroscraft, є надсучасною зброєю, що поєднала в собі багаторічний досвід виробництва і використання в бойових умовах. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Наголошується, що нова штурмова гвинтівка повинна стати справжньою стрілецькою системою у відповідності зі стандартами, прийнятими в арміях НАТО.

"Головною особливістю M16 є модульність конструкції, що дозволяє створити на її базі різноманітні версії, які найкращим чином відповідають потребам бійців. Це дозволяє змінювати калібри, збільшувати або навпаки - зменшувати довжину стовбура, змінювати цілі частини зброї від прикладу і рукояток до механізму газоотведения і ударно-спусковий групи", - підкреслили в "Укроборонпромі".

На основі М16 підприємства концерну і будуть виробляти варіант штурмової гвинтівки, яка отримала назву WAC-47.

"Завдяки модульної конструкції існує можливість установки різних за довжиною стволів у відповідності з потребами: 10.5", 11.5", 14.5", 18" або 24". Що дозволяє варіювати зброю у відповідності з індивідуальними завдань бійця", - повідомили в прес-службі "Укроборонпрому".

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ