Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Укрзалізниці розповіли як борються зі спекулянтами

Заборона бронювати квитки через інтернет на період новорічних свят - це тимчасовий захід. Так Укрзалізниця бореться зі спекулянтами. Про це в інтерв'ю Фокусу розповів перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов.

"За статистикою, яку надала Укрзалізниця, бронювання квитків з наступною оплатою в касі - дуже популярна послуга. І найчастіше бронюють квитки саме спекулянти для подальшого перепродажу. Справжні пасажири зазвичай відразу оплачують квиток при покупці онлайн. Працює схема дуже просто: спекулянти резервують багато квитків на різні прізвища, а потім їх можуть перебронювати на ім'я знайденого клієнта", - говорить Кравцов.

У міністерстві сподіваються, що тимчасова заборона поліпшить ситуацію з квитками під час новорічних свят.

"Якщо ж говорити про кардинальні кроки, то ми вже значно скоротили кількість відомчих броней на квитки. Раніше броня на частину місць в кожному поїзді була у багатьох службовців УЗ, які працюють у пасажирських перевезеннях. Включаючи начальників вокзалів на проміжних станціях. Ми ці броні скасували. Бронювання квитків зберегли тільки для дійсно важливих випадків. Наприклад, для військових і депутатів Верховної Ради. Це значно збільшило число квитків у продажу. Упевнений, що бронювання квитків було одним із елементів глобальної корупції в Укрзалізниці. Вона пронизує всю вертикаль: від рядових касирів до начальників пасажирських служб. Це стало очевидно виходячи з того опору, який ми відчули при скасуванні відомчих броней", - сказав Євген Кравцов.

Чиновник зазначив, що замінити касирів автоматами з продажу квитків поки неможливо.

"Щоб поставити автомати, потрібні капітальні інвестиції. Вони окупляться протягом 5-10 років", - додав перший заступник міністра.

Укрзалізниця також буде покращувати рівень сервісу для пасажирів.

"Вже ввели стандарти чистоти: наявність в потязі мила, туалетного паперу, нормальний стан фіранок. Гарячу лінію УЗ зобов'язали приймати скарги щодо чистоти в вагонах. Раніше всі вони замикалися на начальнику поїзда", - розповів Євген Кравцов.

Наступного року Укрзалізниця планує підняти ціни не перевезення. Квитки на пасажирські потяги подорожчають на 35%. Послуги вантажоперевезення - на 25%.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ