Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ буде спеціальна стипендія для кримськотатарських студентів

На Сьомий Благодійний вечір Українського католицького університету в Києві, який відбудеться 6 грудня 2014 року, кримськотатарські митці пожертвували свої твори мистецтва. На виручені кошти Університет створить окрему стипендію для талановитої молоді з числа кримськотатарського народу. Про це повідомила прес-служба УКУ.

Ініціаторами виступили кримськотатарські митці: Рустем Скібін, Ельміра Сеїт Аметова, Мамут Чургу, Ельдар Гусенов та інші, які подарували Університету свої мистецькі вироби з кераміки, художньої вишивки та різноманітні аксесуари.

«Ми розуміємо, що кримські татари перебувають у дуже скрутному становищі. Ми віримо, що вони є інтегральною частиною сучасної української політичної нації, мають українську ідентичність, - прокоментував ідею створити спеціальну стипендію для кримських татар перший проректор УКУ Тарас Добко. - Ідентичність – це не абстрактне поняття, вона реалізується через спілкування між людьми, через бажання перебувати в колі людей».

Проректор наголосив, що цією нагодою скористаються не тільки кримські татари, але і інші студенти, які через спілкування з однолітками зможуть пізнати цей народ. 

Кримський татарин, засновник Крим-SOS Алім Алієв наголошує, що УКУ це єдиний навчальний заклад з нульовою корупцією. «Тут професійний викладацький склад, який дає хорошу та конкурентоздатну освіту, таку потрібну у наш складний час», - сказав громадський активіст.

Нагадаємо, що Український католицький університет має великий досвід рекрутингу студентів з цілої України. Наприклад, на магістерській програмі з журналістики вчиться понад 50% студентів з поза меж Галичини, окрім цього в університет на різноманітні соціальні акції та короткотермінові програми приїжджають сотні студентів з цілої України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ