Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ відбудуться Дні української мови й писемності

Упродовж 6-9 листопада в Українському католицькому університеті  відбудуться Дні української мови й писемності – повідомили в прес-секретаріаті Глави УГКЦ.
Акція відбувається вперше і є приуроченою до Дня української мови та писемності, який в Україні відзначатимуть саме 9 листопада. В УКУ її організували Інститут богословської термінології та перекладів і науковий відділ.

Чотири дні цього "свята української мови" пройдуть насамперед під гаслом боротьби зі суржиком. Акцентувати увагу всієї спільноти УКУ на цій проблемі покликана акція "Боротьба зі суржиком: всеохопний практикум". Окремо свої знання з української мови мають змогу показати студенти – для них 6 листопада проводиться акція-несподіванка під час лекцій.
У вівторок, 7 листопада, всі охочі зможуть прослухати лекцію доцента кафедри української мови НУ "Львівська політехніка", кандидата філологічних наук Ірини Фаріон на тему "Суспільно-креативна роль української мови крізь призму століть".
"Філософ, богослов, яких формує УКУ, має пропагувати гарне знання української мови, адже основна зброя богослова – це слово, – окреслює причини акції одна з її організаторів - Лілія Петрович, викладач кафедри педагогіки УКУ. – До того ж це свято легко ввійшло в контекст нашого навчання: у зв’язку з акредитацією ми в університеті тепер маємо окремий предмет "українська мова" й можемо більше говорити на ці теми зі студентами".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ