Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ відкрили Центр митрополита Андрея Шептицького

В УКУ відкрили Центр митрополита Андрея Шептицького. Захід відбувся в межах Святкового тижня УКУ з нагоди завершення семилітньої кампанії розвитку університету під гаслом «Нове покоління для нової України». Пре це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Урочистості розпочалися із благословення стіни вшанування найбільших жертводавців Кампанії Розвитку УКУ та Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Святої Софії – Премудрості Божої, яку очолив владика Борис Ґудзяк.

У відкритті Центру взяли участь жертводавці УКУ з Європи та Північної Америки, представники неурядових благодійних організацій з Європи та України, представники влади, європейські та українські дипломати.

Владика Борис Ґудзяк освятив приміщення Центру і вручив ключ від нього головному жерводавцю - канадійському філантропу Джеймсу (Костянтину) Темертею.

Під час відкриття Центру презентують також виставку «Шептицький посеред нас». Вона присвячена життю і діяльності Митрополита.

Довідка.

Центр Митрополита Андрея Шептицького – це сучасний університетський інформаційно-ресурсний центр, бібліотека та навчальний простір, що покликаний стати місцем зустрічі та діалогу суспільства з академічним середовищем. Заплановано, що тут проводитимуть дискусії, виступатимуть сучасні музичні колективи, іноземні та українські експерти читатимуть лекції. Центр стане інтелектуальним простором для мешканців усього міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ