Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ юристів навчатимуть, як захистити бізнес

Вже за тиждень українських юристів навчатимуть ефективних механізмів захисту бізнесу. Аби отримати фахові консультації та поради спеціалістів-практиків, практикуючих юристів запрошують на сертифікатну програму «Права людини у бізнес-середовищі ІІІ», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зареєструватися для участі охочі можуть до 19 лютого за посиланням.

Програма, організована Центром верховенства права Українського Католицького Університету, є першою в Україні з вивчення прав людини саме в сфері бізнесу.

«Ми пропонуємо нашим слухачам подивитися на захист прав людини дещо під іншим кутом: не просто як на абстрактне поняття, а як на один із прикладних способів підвищити ефективність юридичного супроводу бізнесу. Зрештою, саме ведення підприємницької діяльності належить до прав людини й існують ефективні механізми його захисту, які можуть сприяти боротьбі з тиском на бізнес, забезпечити його безпеку та захист власності», – розповів Іван Городиський, керівник Центру верховенства права УКУ.

Як зазначають організатори, учасники навчання отримають: знання щодо дієвих шляхів застосування в Україні міжнародних та європейських стандартів захисту прав людини у сфері бізнесу; консультації найкращих вітчизняних і закордонних фахівців, які займаються практичними питаннями у сфері бізнесу і захисту прав людини; знання про механізми протидії корупції і роль бізнес-середовища у забезпеченні прозорості в суспільстві.

Програма складається із чотирьох навчальних модулів, кожен з яких триватиме 2 дні на місяць, і відбуватиметься на базі Українського Католицького Університету (м. Львів).

Програма

Модуль І «Протидія корупції, права людини і бізнес-середовище»

24 – 25 лютого

Олександр Лємєнов, юрист, керівник Антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ. «Антикорупційні реформи в Україні: наслідки для бізнесу»

Ольга Ворожбит, адвокат, партнер DLA Piper Ukraine, керівник практики вирішення спорів та державного регулювання бізнесу. «Антикорупційний комплаєнс у юридичній практиці».

Модуль ІІ «Інституційні механізми захисту прав людини та бізнесу»

24 – 25 березня

Наталія Галецька, к.ю.н., старший юрист SoftServe. «Міжнародна торгівля, інструменти СОТ та захист прав людини»

Алесь Міхалевич, білоруський громадський і політичний діяч, кандидат у президенти Республіки Білорусь на виборах 2010 р. (Білорусь). «Interpol, extradition and asylum: how to defend a business owner abroad»

Каміл Вишковський, Генеральний директор United Nations Global Compact Poland (Польща). «United Nations Global Compact and its value for business: overview»

Модуль ІІІ «Практичні інструменти дотримання прав людини в бізнес-середовищі»

28 – 29 квітня

Андрій Андрусевич, міжнародний експерт із правової охорони довкілля, член правління Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля». «Проблеми захисту та способи врахування екологічних прав при веденні підприємницької діяльності»

Чарльз Шиманскі (США), професор права, віце-дека юридичного факультету Університету Каунаса (Литва). «Corporate social responsibility: effects and practical instruments»

Ярослав Грегірчак, LL.M, Заступник Бізнес-омбудсмена України. «Бізнес-омбудсмен в Україні: статус, діяльність та ефекти для бізнесу»

Модуль ІV «Практика Європейського суду з прав людини у сфері захисту прав та інтересів бізнесу»

12 – 13 травня

Хайнріх Немечек, експерт із бізнес-права ЄС, викладач міжнародного корпоративного, фінансового та європейського комерційного права Базельського університету (Німеччина). «European Court of Human Rights Practice on protection of property rights: overview and trends»

Андрій Гринчук, адвокат, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Гринчук та партнери». «Застосування прецедентної практики ЄСПЛ для захисту прав та інтересів бізнесу в Україні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ