Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Університеті банківської справи відкрили аудиторію імені Володимира Стельмаха

В Університеті банківської справи одна з аудиторій названа в честь екс-голови Національного банку України Володимира Стельмаха. Так колектив та студентство Університету відзначили вклад свого випускника (1963 року) та головного банкіра країни (2000-2002, 2004-2010 р.) у розвиток навчального закладу, повідомила прес-служба Університету банківської справи.

«Володимир Стельмах – знакова постать українського банківництва. Завдяки підтримці та патронату цієї людини наш навчальний заклад почав розвиватися та здійснив чимало стратегічно важливих кроків задля свого становлення як профільного навчального закладу для майбутніх банкірів та фінансистів», - вважає ректор УБС Тамара Смовженко.

Свою небайдужість до альма-матері екс-голова НБУ демонструє і зараз. Володимир Стельмах здійснив благодійний внесок в ендаумент фонд Університету банківської справи. 10 тисяч гривень будуть зараховані як капітал фонду, а пасивні доходи від управління підуть на фінансування програм розвитку університету.

Володимир Стельмах зазначив, що ці кошти повинні стати підтримкою для перспективної молоді і піти на виплату заохочувальних премій на навчання та наукову діяльність студентів.

Нагадаємо, ендаумент фонд був створений наприкінці 2014 році на базі Львівського інституту. «Фонд розвитку банківської освіти та науки» при Університеті банківської справи став одним з перших в Україні ендаументів.

Метою Фонду є об’єднання випускників навчального закладу, накопичення недоторканого цільового капіталу, забезпечення фінансової стабільності Університету, підтримка перспективних студентів, аспірантів і докторантів, об’єднання зусилля задля формування сприятливих умов для розвитку наукового і освітнього потенціалу української банківської системи.

За рік роботи ендаумент зібрав більше ста тисяч пожертвувань від небайдужих українців. Здебільшого меценатами стають колишні випускники університету. Усіх благодійників вписують у книгу історії університету, вони отримують індивідуальні відзнаки від студентів навчального закладу. Загалом, фонд відкриває нові можливості для співпраці між випускниками, роботодавцями, студентами і колективом навчального закладу. У творенні і наповненні ендаументу можуть брати участь випускники, колеги, партнери Університету. Мінімальний внесок для членства в Фонді – 50 гривень.

В Університеті банківської справи переконані, що досвід розвитку ендаумент-фондів зарубіжних навчальних закладів є надихаючим і обов’язково стане популярним і в Україні, адже це один з шляхів побудови незалежного, впливового університетського середовища. У США найвідомішими є ендаумент-фонди Гарвардського, Єльського, Прінстонського і Стенфордського університетів, чий обсяг становить десятки мільярдів доларів. А такі проекти, як Google та Facebook були спочатку підтримані саме ендаумент-фондами Стенфордського та Гарвардського університетів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ