Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Управлінні СБУ у Львівській області відбулась нарада з протидії „сірій” контрабанді

На виконання розпорядження Президента України «Про першочергові заходи по боротьбі з контрабандою та тіньовими схемами ввезення в Україну товарів» та у рамках спеціальної операції „Цунамі” в Управлінні СБУ у Львівській області відбулась нарада членів західного відділення Міжвідомчого оперативного штабу по боротьбі з контрабандою при СБ України. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Управління СБУ у Львівській області.
Під час наради, в якій взяли участь представники Служби безпеки, митниці та Державної прикордонної служби, обговорювались питання, недопущення корупційних проявів у митних та правоохоронних органах, ліквідації економічного підґрунтя існування контрабандних каналів. Учасники наради обговорили проблеми так званої „сірої” контрабанди, яка потрапляючи в Україну, розмитнюється не в повному обсязі. В результаті цього у державний бюджет країни не надходять значні суми коштів.
Результатом цієї зустрічі має стати активізація зусиль правоохоронців у виявленні комерційних структур, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність та ухиляються від повної сплати митних платежів в бюджет України.
За час проведення органами СБУ спец операції „Цунамі” станом на 20 лютого п.р. порушено 101 (в ц.р. 67) кримінальну справу, у т.ч. 64 (43) за ознаками злочину, передбаченого ст. 201 КК України (контрабанда), 20 (16) за ознаками злочинів передбачених ст. 305 ККУ (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), 17 (8) щодо службових злочинів пов’язаних з контрабандою. Відповідно до вимог Закону України „Про боротьбу з корупцією” складено 46 (36) адмінпротоколів про корупційні діяння.
Вилучено матеріальних цінностей, транспортних засобів на суму понад 100 млн грн, викрито злочинні схеми контрабандистів, за якими протягом 2007 р. незаконно ввезено товарів на суму понад 2 мільярди грн з ухиленням при цьому сплати митних платежів та податків на сотні мільйонів гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ