Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УПЦ МП виступили проти біометричних паспортів

Віряни Української православної церкви Московського патріархату вважають, що біометричні паспорти порушують основні права людини. Про це сказано в Зверненні Священного Синоду УПЦ МП до Президента України з приводу біометричних паспортів.

Як зазначено в заяві, у своїх численних зверненнях віряни Української Православної Церкви Московського Патріархату висловлюють небажання отримувати паспорт у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, за своїми релігійними переконаннями.

Зазначається, що церква "вважає неприпустимими будь-які форми примусу громадян до використання електронних ідентифікаторів, автоматизованих засобів збору, обробки та обліку персональних даних, оскільки це призводить до порушення основних прав людини".

"Підтримуючи волевиявлення багатомільйонної пастви Української православної церкви, звертаємося до керівництва України з проханням відновити можливість отримання паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, і забезпечити альтернативу при прийнятті будь-яких ідентифікаторів, які передбачають можливість вибору традиційних методів посвідчення особи", - сказано в заяві.

В УПЦ МП також вважають, що "відсутні будь-які гарантії, що електронна система контролю над людиною не буде використовуватися для впливу на людину з метою його духовного, політичного або економічного маніпулювання".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ