Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УЦОЯО відновлюватимуть довіру до системи ЗНО

В Українському центрі оцінювання якості освіти триває робота, результати якої мають відновити довіру громадян до системи зовнішнього незалежного оцінювання. Про це під час прес-конференції, коментуючи результати соціологічного опитування щодо зменшення кількості громадян, які впевнені, що ЗНО відбувається чесно та з дотриманням усіх процедур, сказав директор УЦОЯО Вадим Карандій.

За його словами, зараз триває робота над створенням інформаційно-телекомунікаційної системи, що забезпечить проведення ЗНО, яка буде мати атестат відповідності Державної служби зв’язку та захисту інформації України.

Окрім цього, планується удосконалити Положення про громадське спостереження за зовнішнім оцінюванням, яке має розширити права спостерігачів.

Також директор УЦОЯО повідомив, що у 2016 році будуть збережені новації минулорічного проведення зовнішнього незалежного оцінювання, а саме: застосовуватиметься пороговий бал тесту ЗНО «склав/не склав», а державну підсумкову атестацію одинадцятикласників з української мови, а також з математики або історії України буде проведено у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ