Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: В Ужгороді презентували архіви КГБ про Карпатську Україну
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Ужгороді презентували архіви КГБ про Карпатську Україну

В Ужгороді Голова СБУ взяв участь у круглому столі «Карпатська Україна 1938-1939 років – етап української державності в XX столітті» та передав історикам копії документів із архіву СБУ

Голова СБУ Василь Грицак взяв участь у круглому столі «Карпатська Україна 1938-1939 років – етап української державності в XX столітті», який відбувся в Ужгородському національному університеті. Василь Грицак підкреслив, що Служба відкриває історикам, викладачам та студентам матеріали з архіву СБУ, які стосуються періоду існування Карпатської України. «Ми повинні зберігати пам’ять та розкривати деталі всіх етапів боротьби українців за свою незалежність, тому СБУ надає науковцям можливість вивчити документи, які в нас зберігаються», ‒ підкреслив Голова СБУ. Доцент Ужгородського університету Іван Чаварга у свою чергу передав архіву Служби рукописну копію з кримінальної справи КДБ на прем'єр-міністра автономного уряду Карпатської України Августина Волошина. Оригінал документу зберігається у ФСБ та недоступний українським дослідникам.

Неможливо побудувати успішну країну, якщо не робити висновки з минулого. «Сьогоднішнім бійцям в АТО є з кого брати приклад героїчного захисту рідної землі», ‒ наголосив Василь Грицак. Він переконаний, що можна провести паралелі між подіями сімдесяти восьми річної давнини та сьогоденням. «Як і тоді, ворог не хоче бачити сильну Україну, підступнішими стали лише методи гібридної війни. Один з них – створення поясу нестабільності у різних регіонах України. Ви були свідками спроб формування фейкових народних рад», ‒ зазначив керівник Служби. СБУ не допустить втілення цих планів російських спецслужб.

За його словами, розв’язана Росією гібридна війна охоплює всі регіони України та, зокрема, штучно симулює сепаратистські рухи. «Хтось свідомо працює на російські спецслужби, багатьох використовують в «темну», але дестабілізувати ситуацію в Україні росіяни готові у будь-який момент, під будь-яким приводом», ‒ вважає Голова СБУ.

Служба безпеки України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ